2011. április 20., szerda

Hamarosan jön a nyuszi

Már csak pár nap, és hétvégén jön a húsvéti nyuszi. Remek ünnep ez kicsiknek-nagyoknak, lehet tojást festeni, lányokat locsolni, mezei tojáskereső versenyeket rendezni. nem is gondolnátok, mennyi program várja ilyenkor az embereket országszerte, mivel a hirdetések egy részét még az újságban sem teszik közzé, így a falusi húsvétolásról max. a falu hirdetőtábláján értesülhetünk, vagy ottani ismerősöktől. 
Úgyhogy most mutatok nektek néhány remek lehetőséget a hétvégére.

Erdőbényén április 25-én Liget-tetőn várják a látogatókat tavaszköszöntő rendezvénnyel. A szervezők mindenkinek igyekeztek programokat kitalálni, a gyerekek simogathatnak nyuszit és barit, lesz tojásfestés, bábszínház előadás, majd locsolóversmondó versenyen csillogtathatják meg tudásukat kicsit és nagyok. Az ínyencek pedig megkóstolhatják a húsvéti sárga túrót.

Április 23-24-én érdemes ellátogatni az egri Szépasszonyok-völgyébe mindenkinek, aki szereti a hagyományőrző rendezvényeket. A szervezők a hagyományos programok felelevenítése mellett tartalmas programokat - táncház, koncert, gyermekműsor, kézművesvásár - is kínálnak. Ha valódi hagyományos húsvéti hangulatra vágysz, itt a helyed.

Nagy a hőség? Irány Siófok, ahol április 23-25 között a rózsakert-kikötőben várják az érdeklődőket. Húsvéti játszóház, tojásfestés, zenés műsorok, és 25-én, hétfőn az AVON készül egy rekord erejű locsolkodásra.
Érdemes ellátogatni április 23-25 között Zalaegerszegre, a VIII. Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztiválra. A Magyarország különböző vidékeiről érkező mesterek hozzák magukkal a változatos díszítményű, formájú, fazekakat, tálakat, csuprokat, sütő-főző edényeket, és a mesterek versenyeken mérhetik össze tudásukat, mutathatják be fazekas fortélyaikat. 

Közelednek az ünnepek, de nincs semmi ajándékötleted? Gyere el a budaörsi Városháza előtt megrendezésre kerülő Húsvétváró programra. Próbáld ki a kézügyességedet, és készítsd saját magad a húsvéti dekorációt, válogass a szebbnél szebb asztaldíszek, asztaldíszek között. Ismerd meg, hogyan kell batikolni, csuhébabát készíteni, készíts képeslapot ismerőseidnek, festess mosolygós virágot az arcodra. remek programnak ígérkezik, érdemes ellátogatni.

Szeged környékiek figyelem! Tojás kerestetik a szegedi vadasparkban. Próbálj szerencsét április 24-25-én 9-től 17 óráig! A Szegedi Tavaszi Fesztivál rendezvényein belül a Szegedi Vadaspark egy programokkal teli családi nap keretében, izgalmas nyereményjátékokkal várja a látogatókat. 

Természetes nem tudok mindent felsorolni, de egy kis ízelítőt akarok adni, hogy keressetek programokat a környéketeken, biztos van valamilyen családi program, ahol mindenki talál magának valami izgalmas elfoglaltságot.


Jó szórakozást és Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése