2011. május 11., szerda

Itt a május

Április után itt a május, és ismét készültem nektek egy kis hazai programízelítővel.


2011. május 9-15., hétfő-vasárnap, Zalaegerszeg
A rendezvény mára igazi összművészeti fesztivállá vált, hiszen a hagyományos népi előadások és táncprodukciók mellett komolyzenei és könnyűzenei koncertek sora, főzőversenyek, borversenyek, kézműves bemutatók és kézműves vásárok, kiállítások és vetélkedők érik egymást a programok gazdag kínálatában. Idén a rendezvény díszvendége a Cseh Köztársaság. (Egész cikk ITT)

2011. május 13-14., péntek-szombat, Nagykanizsa
A hagyományokat követve kerül megrendezésre 1998 óta a Thúry György Históriás Napok.
A kanizsai város napok rengeteg meglepetést, kulturális csemegét tartogatnak a látogatóknak – kanizsaiaknak, városkörnyékieknek, turistáknak egyaránt. A szórakoztató és kulturális programokat a hagyományok utcáinak kipakolásai színesítik tovább – mindenki talál e két napon Kanizsán mindent, mi szemnek, szájnak, léleknek kellemes. Pénteken különféle táncfajtákat és mozgásformákat próbálhatunk ki, lesz koncert, szombaton ünnepi felvonulás,középkori és reneszánsz divatbemutató, bábszínház, majd este 9kor a rendezvényt tűzijátékkal zárják. (Részletes programleírás ITT)

2011. május 13-15., péntek-vasárnap, Révfülöp
Nincs semmi programod a hétvégére? Szereted a magyaros ízeket? naná, hogy egy pörköltfőző versenyre invitállak. Kóstolj bele a különféle pörköltökbe, és persze nem csak a húskedvelők falhatnak finomakat, de lesz zöldség- és tojáspörkölt is. És aki a jó hangulatért felel nem már, mint "A Jó Laci Betyár". (teljes programleírásért kattints IDE)

2011. május 14., szombat, Budaörs
Érdemes benézni a budaörsi Sportcsarnokba, ha egy könnyed, lazább estét szeretnénk. Nagyszerű alkalom lehet egy baráti összejövetel helyszínének, mivel a Nagy KocsmaSó keretein belül fellép az Ocho Macho, Firkin, Jamie Winchester és Paulo Buzuki. Jegyek elővételben 2500 Ft-ért kaphatók (diákoknak 2000 Ft), a helyszínen 3000 Ft. ( Online jegyvásárlás-hoz katt ide)

2011.május 15., szombat, Százhalombatta

Május 15-én 10-17 óráig várják a születésnapját ünneplő Régészeti Parkban a történelmet, régészetet kedvelőket. A 15 éve megrendezésre kerülő családi napokra évről évre egyre többen látogatnak el és merülnek el az évezredek titkaiba. Ezen a napon a kelta épületek hiteles másolatai között megismerhetik a kelták mindennapjait! (Egész cikk ITT)  

Pattanj a Trabidba, és irány Somoskőújfalu, az ez évi Trabant Találkozóra (országos listát ITT olvashatsz)

2011. május 21., szombat, Diósgyőr
Aki szereti a reneszánsz hangulatot, látogasson el a Diósgyőri várba. Találkozhatunk Mátyással, az "igazságossal", lesz középkori piactér, udvari mutatványosok, királyi solymász bemutató, középkori kaszinó, zászlóforgatók, udvari muzsikusok, reneszánsz fogadó, királyi borozó, apródiskola, lovasíjász bemutató, színházi előadások, reneszánsz menyegzők a kápolnában, kutyavásár, királyi görény találkozó, középkori vásár és kézműves udvar. 

További programokat találhattok a Hasznos oldalak között szereplőkön, ahol nemcsak régió és város szerinti keresést is be tudtok állítani, de kategória, vagy a program fajtája szerint is tudtok keresni.


Jó szórakozást májusra is, én is igyekszem újabb helyeket bemutatni, olyanokat, ahol még a madár se járt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése